Bioeasy Pestisit Kalıntı Test Kitleri

Meyve ve Sebzeler için Hızlı Pestisit Kalıntı Testi

Artan gıda talebi, tarımın modernleşmesi ve artan pestisit pazarlaması nedeniyle pestisitlerin kullanımı küresel olarak artmaktadır. Meyve ve sebzelerde yüksek pestisit kalıntılarının olmasının bir nedeni, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak için haşereleri kontrol etmek amacıyla gıda mahsullerine doğrudan pestisit uygulanmasından kaynaklanıyor olabilir. Bununla birlikte, aşırı pestisit kalıntıları içeren yiyecekleri yemek, akut ve/veya kronik olumsuz sağlık etkilerine neden olabilir.

Çay için Hızlı Pestisit Kalıntı Testi

Pestisit kullanımı, hızlı nüfus artışı ve vektör kaynaklı hastalıkların önlenmesi için üretilen gıda miktarını artırmak için tarımda merkezi bir uygulamadır. Bu nedenle pestisitlerin çevresel etkisi ve pestisitlerin besin zincirinde birikmesi özellikle gelişmekte olan ülkelerde kaçınılmazdır.

Çay kürede en sık tüketilen içecektir; suyun yanında. Bununla birlikte, çay farklı pestisitler tarafından kontamine olabilir, özellikle de tarihi geçmiş pestisitler gıda maddelerini kontamine edecektir.

Diğerleri için Hızlı Pestisit Kalıntı Testi (Süt, Tahıl, Karabiber)

Tarımsal ürünleri zararlı ve yıkıcı zararlılardan korumak ve gıda üretimini artırmak amacıyla, zararlılarla mücadelede zirai ilaçlar kullanılmaktadır. Bu pestisitlerin tarımsal ürünlerde ve gıdalarda bulunan kalıntıları tüketicinin hayatı için risk oluşturan kirliliklerdir.

Ancak pestisit kalıntısı sadece ekinlerde değil hayvansal ürünlerde de kalmaktadır. Örneğin, sterilizasyon, pastörizasyon ve fermantasyon gibi süt işleme yöntemleri, süt ve süt ürünlerinde kalan pestisit miktarlarını ortadan kaldıramaz.

Pestisitler, hem hayvanlar hem de insanlar için tehdit oluşturan ve çevre kirliliğine neden olan önemli bir toksik ve kanserojen bileşik kaynağıdır.